Waarom migreren naar WordPress

Onderhoudskosten

De nummer één reden om te migreren van statische HTML sites naar een CMS oplossing als WordPress. Denk bijvoorbeeld aan het per pagina downloaden van statische HTML, een wijziging in de code aanbrengen, weer uploaden en testen. Vergelijk dat met een online wysiwyg omgeving waarbij dezelfde wijziging in één keer op alle pagina’s van uw website toegepast kan worden.

Website herontwerp

U overweegt een herontwerp van uw site maar ziet op tegen de kosten. Door eerst te migreren naar een CMS oplossing als WordPress brengt u een herontwerp van de website terug tot een herontwerp van het template. Ook een template herontwerp kost tijd, maar als dat eenmaal gedaan is wordt de wijziging letterlijk met een druk op de knop over de hele site gepropageerd.

Extra functionaliteit

Functionaliteit aan uw huidige website toevoegen vergt te veel tijd of geld. Zolang u niet de eerste ter wereld bent met uw functionele vraag kunt u er van uitgaan dat de functionaliteit al een keer ontwikkeld is. Er zijn meer dan 54.000 plugins voor WordPress beschikbaar met allerlei functionaliteiten.

Zoekmachine ranking

Uw site scoort niet goed in de ranking van zoekmachines. WordPress sites zijn “out of the box” al behoorlijk goed geoptimaliseerd voor SEO (Search Engine Optimization). Daarnaast zijn er uitstekende tools (plugins) om uw site optimaal aan te bieden aan zoek machines.

Een webshop beginnen

U overweegt een webshop te beginnen of toe te voegen aan uw website maar de complexiteit en hoge offertes houden u tegen. WordPress heeft standaard integratie met WooCommerce. Met een paar klikken kunt u beginnen met het inrichten van uw eigen webshop.

Mobiel vriendelijk

Tegenwoordig komen meer dan de helft van alle webpagina bezoeken vanaf een mobiel apparaat. Dit betekent dat wanneer uw huidige site niet goed te bekijken is op kleine schermen bezoekers uw site verlaten. Of, en die kans is groter, zij uw site nooit zullen zien.

Zoekmachine presenteren sites die niet goed schaalbaar zijn namelijk niet of heel laag in de zoekresultaten als de zoekopdracht vanaf een klein scherm komt. Moderne WordPress thema’s zijn daarom “responsive” wat wil zeggen dat uw website goed weergegeven wordt op ieder formaat scherm.

Herkent u één of meerdere van bovengenoemde overwegingen met betrekking tot uw huidige website? Neem dan contact op om de mogelijkheden van een migratie van uw website naar een WordPress website te bespreken.