Onderhoud

Waarom is onderhoud belangrijk en wat is inbegrepen

Beveiliging

Net als alle andere software worden ook in de software “onder” websites fouten ontdekt. Sommige van die fouten betreffen veiligheid risico’s. Er komen dan ook met grote regelmaat updates uit om de gevonden kwetsbaarheden te dichten. Dat is voor hackers het sein om die kwetsbaarheid te onderzoeken en, indien mogelijk, daar gebruik van te maken. Vrijwel alle aanvallen op websites gebeuren dan ook met gebruik van kwetsbaarheden die reeds (lang) opgelost zijn. Website onderhoud begint met uw website software up-to-date te houden, dit is een belangrijke stap op weg naar een veilige website.

Naast voorkomen is het ook belangrijk om voorbereid te zijn op een calamiteit, backup’s zijn een onmisbaar middel om snel te herstellen wanneer nodig en zijn dan ook een onmisbaar onderdeel van website onderhoud.

Gebruikers tevredenheid

De software en standaarden gebruikt op het Internet ontwikkelen continu. Wanneer uw website niet up-to-date is worden pagina’s mogelijk niet meer weergegeven zoals u bedoelt of laden zelfs helemaal niet meer op bepaalde devices. Potentiele bezoekers haken af als pagina’s niet, of niet snel genoeg, laden. Door updates tijdig door te voeren blijft uw website compatibel met de laatste standaarden.

Zoekmachine ranking (SEO)

Het onderhoud waarover op deze pagina gesproken is technisch onderhoud van uw website. Vanzelfsprekend onderhoudt u natuurlijk ook de inhoud van uw website om deze aantrekkelijk voor bezoekers te houden. Hierdoor kan het echter gebeuren dat na verloop van tijd verwijzingen op uw website niet meer naar geldige pagina’s verwijzen. Of dat externe pagina’s, waar u naar verwijst, verplaatst zijn of niet meer bestaan. Uw bezoekers worden op dat moment met een “Oeps, deze pagina bestaat niet meer” melding geconfronteerd. Regelmatig op “dead links” checken zorgt er voor dat uw bezoekers de inhoud waarin ze geïnteresseerd zijn blijven vinden.

Snelheid

Iedere WordPress website bestaat uit een database en bestanden, onderhoud aan de database houdt uw website in een goede conditie en helpt er voor te zorgen dat pagina’s snel blijven laden. Database onderhoud bestaat onder andere uit het verwijderen van (verouderde) informatie en opschonen van tabellen.

Wat is inbegrepen in het maandelijks onderhoud:

 

 – Online en offline backups 

 – Software updates

 – Optimalisatie WordPress databases

 – Scan op malware en tekenen van hacking / blokkeren “bad” IP’s

 – Test van het mail delivery systeem

 – Scan op “dead links”

 – Statistieken en error log checks

 – Google Search console (SEO) check

 – (Front-end) checks van de website

 – Check SSL certificaten

 – Check verloopdata hosting en domeinen

 – Test website cache

 – Geautomatiseerde diagnose volledige website

 – 24 x 7 uptime monitoring van uw website.

 

(c) 2020 RM webdevelopment