Waarom is onderhoud belangrijk

Beveiliging

 Net als alle andere software worden ook in de software “onder” websites fouten ontdekt. Sommige van die fouten betreffen veiligheid risico’s en er komen dan ook regelmatig updates uit om de gevonden kwetsbaarheden te dichten.

De bekendmaking van een update voor hackers een sein om die kwetsbaarheid te onderzoeken en, indien mogelijk, er gebruik van te maken. Vrijwel alle aanvallen op websites maken gebruik van kwetsbaarheden die reeds (lang) opgelost zijn.

Website onderhoud begint met uw website software up-to-date te houden, dit is een belangrijke stap op weg naar een veilige website.

Naast voorkomen is het ook belangrijk om voorbereid te zijn op een calamiteit, backup’s zijn een onmisbaar middel om snel te herstellen wanneer nodig en zijn onderdeel van website onderhoud.

Gebruikers tevredenheid

 De software en standaarden gebruikt op het Internet ontwikkelen continu. Wanneer uw website niet up-to-date is worden pagina’s mogelijk niet meer weergegeven zoals u bedoelt of laden zelfs helemaal niet meer op bepaalde devices. Potentiele bezoekers haken af als pagina’s niet, of niet snel genoeg, laden.

Door updates tijdig door te voeren blijft uw website compatibel met de laatste standaarden.

Zoekmachine ranking (SEO)

Het onderhoud waarover op deze pagina gesproken is technisch onderhoud van uw website. Vanzelfsprekend onderhoudt u natuurlijk ook de inhoud van uw website om deze aantrekkelijk voor bezoekers te houden. Hierdoor kan het echter gebeuren dat na verloop van tijd verwijzingen op uw website niet meer naar geldige pagina’s verwijzen. Of dat externe pagina’s, waar u naar verwijst, verplaatst zijn of niet meer bestaan. Uw bezoekers worden op dat moment met een “Oeps, deze pagina bestaat niet meer” melding geconfronteerd. Regelmatig op “dead links” checken zorgt er voor dat uw bezoekers de inhoud waarin ze geïnteresseerd zijn blijven vinden.

Snelheid

Iedere WordPress website bestaat uit een database en bestanden, onderhoud aan de database houdt uw website in een goede conditie en helpt er voor te zorgen dat pagina’s snel blijven laden. Database onderhoud bestaat onder andere uit het verwijderen van (verouderde) informatie en opschonen van tabellen.

Tegenwoordig komen meer dan de helft van alle webpagina bezoeken vanaf een mobiel apparaat. Dit betekent dat wanneer uw huidige site niet goed te bekijken is op kleine schermen bezoekers uw site verlaten. Of, en die kans is groter, zij uw site nooit zullen zien.

Zoekmachine presenteren sites die niet goed schaalbaar zijn namelijk niet of heel laag in de zoekresultaten als de zoekopdracht vanaf een klein scherm komt. Moderne WordPress thema’s zijn daarom “responsive” wat wil zeggen dat uw website goed weergegeven wordt op ieder formaat scherm.

Herkent u één of meerdere van bovengenoemde overwegingen met betrekking tot uw huidige website? Neem dan contact op om de mogelijkheden van een migratie van uw website naar een WordPress website te bespreken.

Maandelijks onderhoud:

 – Online en offline backups 

 – Software updates

 – Optimalisatie WordPress databases

 – Scan op malware en tekenen van hacking / blokkeren “bad” IP’s

 – Test van het mail delivery systeem

 – Scan op “dead links”

 – Statistieken en error log checks

 – Google Search console (SEO) check

 – (Front-end) checks van de website

 – Check SSL certificaten

 – Check verloopdata hosting en domeinen

 – Test website cache

 – Geautomatiseerde diagnose volledige website

 – 24 x 7 uptime monitoring van uw website.